Nach Deutschland - Page 1

About
اطلاعاتی در خصوص تحصیل و زندگی دانشجویی در آلمان
Nach Deutschland
2015-09-24 21:52:11
سلام. عشق دردانه است و من غواص و دریا میکده، سر فرو بردم در آنجا تا کجا سر بر کنم اینجا هستیم برای کمک و راهنمایی. راهنمایی در حد توان و بی منظور. برای کسانی که هدفشون ادامه تحصیل در آلمان هست. نه قراره اینجا کار کنیم. نه چیزی. راهنمایی می کنیم و از تجربیات استفاده. پذیرش گرفتن و مسیر تون در راه امدن تا اونجا که بشه هموار شه. موضوعات برایند سوالاتیه که تو گروه های مرتبط که عضو هستم مطرح میشه.منم در مجموع اینجا جواب هارو قرار میدم تا در دسترس تر و جامع تر باشه تا بین بحث های بچه ها گم نشه تا ببینیم به کجا می رسه ممنون از زهرا جان که ایده ی اینجا به ذهنشون رسید یا حق بهرنگ
Nach Deutschland
2015-09-30 21:47:56
گفتم یه کم پایه ای تر بحث کنیم برای بچه هایی که در اولین مسیر هستند پذیرش گرفتن برای المان از دو جهت قابل بررسیه.اولا پسر های که سرباز هستن. خروج از کشور قانونی برای مقطع لیسانس رو فراموش کنن. ولی برای لیسانس پذیرش گرفتن. اگر قبولی کنکور سراسری دارین و یا تحصیلات آکادمیک، حداقل دو ترم. شما به طور مستقیم می تونین واسه تمام دانشگاه های آلمان پذیرش بگیرین. نکته ی اول: بچه های فنی که پیش دانشگاهی نخوندن هم شامل مدارک بالا میشن. کنکور سراسری قبولی داشته باشن یا دو ترک دانشگاه. ولی چون پیش دانشگاهی ندارن کارشون کمی سخت میشه نکته ی دوم. بچه هایی که یه بار لیسانس خوندن و می خوان دوباره بخونن... مهم نیست . هر رشته ای می تونید. فقط راضی کردن اداره مهاجرت می مونه برای ارشد: باید بدونید که حتما باید رشته ی مرتبط با لیسانس باشه. یعنی باید حتما تحصیلات مرتبط داشته باشین. بدونه اون اصلا امکان نداره. ارشد دومتون هم باید ارتباط داشته باشه.یا با ارشد اولتون تو ایران یا تحصیلات لیسانستون برای دکترا: برای دکترا اصولا سطح علمی شما اهمیت داره. چون در نهایت باید با مصاحبه اساتید پذیرش بگیرین. حالا ارشدتون چی بوده نمیگم بی تاثیره. ولی باز اگه مقاله و اینا داشته باشین مشکلی نخواهد بود. طولانی شد
Nach Deutschland
2015-09-30 21:52:00
در مورد انتخاب شهر و اپلای کردن ببینید بچه ها ، ما تا زمانی که ایران هستیم اطلاع خاصی نداریم که اینجا چه خبره و متاسفانه به علت تعداد مدارک کم و هزینه ی بالا و مشکل انتقال پول معمولا مشکل داریم برای تعداد اپلای کردن های بالا. شاید بشه بین 5 تا 10 تا در بهترین شرایط. من برای بچه های المانی زبان پیشنهاد می کنم که زیاد حساس نباشن . بگردن دنبال شهر های معروف در زمینه پذیرش دادن. مثل کلاوزتهال، بوخوم. پادربورن. براونشوایگ. ..... مهم خروج از ایرانه. وقتی اینجا رسیدین می تونین با ارامش بیشتری اقدام کنین. فقط یه نکته ای هست. در مورد شرق. من اصلا نمی خوام ایجاد حساسیت و نگرانی کنم. اتفاقا شرق هم ارزونتره و هم زیباست. ولی .. رو راست مردم غرب بهتر هستن. پس پیشنهاد شخصی! دقت کنین. پیشنهاد شخصی من به شما به عنوان برادر کوچیکتون اینه که تا جایی که میشه بیاین غرب
Nach Deutschland
2015-09-30 21:57:36
نوضیح مختصر در مورد پیدا کردن رشته ها و گرایش های خاصتون تو المان الان که من تو ایستگاه قطار کاسل گیر افتادم یه نیم ساعتی معطلی دارم. گفتم یه سوالی که خیلی بچه ها می پرسن جواب بدم. دو تا سایت هست که داره خیلی عالی و به طور رسمی برای پذیرش کار می کنه. Uni-assist.de Daad.de حال از چه نظر: دوستان رشته های شما، علی الخصوص در مقاطع بالاتر خیلی تخصصی میشه و ممکنه تجربیات مشترک خیلی کم پیدا بشه. از این بابت تا یه جایی راهنمایی ها کاربردی و حتی درسته. و بیشتر از اون گمراه کننده از این بابت. اگه شماها خودتون یکسری تحقیقات کنین بهتره. تو این دو تا سایت که بالا معرفی کردم شما به راحتی می تونین رشته ها،دانشگاه ها، لینک ها، و چیز های مرتبط رو پیدا کنین. حتی سطح زبان مورد نیاز. زبانشونم انگلیسی و المانی و .... هست. سایت های دیگه هم هست. ولی رسمی نیست و وابسته به نهاد های خود المان. یه نگاهی بکنین. ببینم بازخورد چجوریه . بعد اگه لازم شد کار باهاشونم توضیح خواهم داد
Nach Deutschland
2015-10-06 17:18:40
سلام شب و روز دوستان خوش آینده به خیر. این موضوعی که امشب بهش می پردازم چند بار توضیح دادیم. ولی یه کم بیشتر بازش کنیم اصلا مشکلی نداره. این داستان رزومه و نامه انگیزش و SOP و Motivation Letter یا همون Motivationschreiben کمی بین بچه ها باعث استرس میشه اول باید اشاره کنم که اعتقاد شخصی من اینه که رزومه ای که به دانشگاه و استاد داده میشه بسیار مهمه و متفاوت از چیزی که به سفارت میدین. به بچه های گروه تلگرام اونایی که خواستن نمونه فرستادم. عکس دار بودن و بیان توان علمی شما تو رزومه ی دانشگاهی اهمیت داره. ولی رزومه ی سفارت اگرچه می تونه شبیه باشه ولی نیاز به اون حجم از توضیحات مثل مقاله ها و کارگاه ها و مثلا کلاس شنا و غریق نجاتی نداره! در مورد SOP یا همون Statement Of Purpose اگه اشتباه ننوشته باشم. داستانش کاملا با نامه انگیزش متفاوته. این نامه بیان گر گذشته ی علمی و دلیل علاقه شما به رششتون و کارهای غلمیتون. تحقیقاتی که تا الان کردین و.... و بیان برنامه ی علمی آیندتون با جزییات . SOP برای بچه های دکترا بسیار بسیار مهمه. چون استادی که میل شمارو دریافت می کنه اول این نامه رو می خونه. بعد رزومه بعد مقالات شما. معمولا هم باید بسیار مفصل و با جزییات باشه!! در کل علمیه اما نامه انگیزش برای سفارت یه نامه ی کوتاه مختصر مفید که باید شامل چهار تا موضوع چرا آلمان. جرا اون شهر. چرا اون رشته و آینده تون. پس میبینید که متفاوته. حالا اگه خواستین. سوالی بود در خدمتم. آها نکته ی آخر باور کنین به جز رزومه... SOP و نامه ی انگیزش رو خودتون بنویس بهتره. نمونه های موجود اصلا خوب نیست. این موارد کاملا خاص شماست. وقتی از نمونه های مشترک استفاده می کنید از دید شخص ثالث خنده داره یا حق
Nach Deutschland
2015-10-06 17:19:08
در مورد سوال آخر نامه انگیزش. آینده ی شما بعد از تحصیل. ببینید دوستان اولین چیزی که باید بدونیم اینه که طرف مقابلتون، چه سفارت ، چه اداره مهاجرت انسان های تازه کاری نیستن. هدف واقعی همه رو که همانا امدن و ماندن هست رو می دونن ولی با دروغ هایی که ما میگیم(( با حفظ احترام..)) مشکلی ندارند . فقط تنها توقعی که هست اینه که مثلا نگین می خوتم بعد از تحصیل سریعا برگردم و کشورمو آباد کنم یا نسخه ی فارسی آلمان رو در ایران پیاده کنم. باید یک داستان زیبا و در عین حال منطقی براشون بگین. مثلا چیزایی مثل انتقال صنعت آلمان تو رششتون به ایران یا مثلا ایجاد ارتباط منطقی بین بازار کار و فرهنگ ایران و المان تو رشته ی خودتون یا مثلا می خواین بعد از برگشت زمینه های تحقیقاتی خاص ایران رو با علمی که از المان بدست اوردین گسترش بدین. اینجور چیزا. مثلا ننویسین می خوام با استفاده از علم المان بیام مطلب فارسی طراحی کنم.. یا....!
Nach Deutschland
2015-10-06 17:19:28
سلام. فصل سرما این جا شروع شده. دنیا خاکستریه... بچه هاو بیمه خیلی موضوع پیچیده ای نیست. شما تو آلمان دو حالت دارین. یا دانشجو محسوب میشین. یا زبان آموز. اگه زبان آموزین ، بیمه شما از این بیمه های به درد نخور( خدمات داره ها.. نه این که اصلا خوب نباشه) خواهد بود... Care Concept با ماهی 26 یورو معروف ترینشه!!!! اگه دانشجو باشین( خیلی از بچه ها زبان آموزن ولی با توجه به قوانین دانشگاهشون مثل کتبوس و هاله، دانشجو حساب میشن و کارت دانشجویی دارن) باید ، دقت کنین باید بیمه ی خاص دانشجویی داشته باشین که برای زیر 30 سال 81 یورو و برای بالای 30 سال 130 یا 120 تاست. هیچ راه فراری هم نیست حالا ، چند تا سوال بچه ها بپرسیدن.. اول، شما وقتی سنتون بالای 30 ساله.. دیگه به طور شخصی اقدام می کنین. و بیمتون اگر چه دانشجو هستین!!! ولی دانشجویی نیست. اما از نظر خدمات همونه. بیمه ی اینجا با ایران فرق داره!!! سابقه بیمه هم فرق داره!!! اینجا از زمانی که مشغول به کار شین و Rente versicherung داشته باشین سابقه خواهید داشت! بیمه اینجا تمام هزینه ها رو پوشش میده. اون زبان اموزیه نه ها.. این دانشجوییه منظورمه. تمام هزینه ها. من خودم پام تو کار شکست. پلاتین گذاشتن. نه تنها هزینه جراحی و بیمارستان و دارو و آتل و پلاتین و سه تا متخصصی که عشقی عوض کردمو.. دادن!!! پول دو ماهی که نتونستم کار کنم هم یه ماهشو کارفرما داد. یه ماهشو بیمه!!!!
Nach Deutschland
2015-10-07 17:44:15
سلام. امیدوارم روزگارتون باحال باشه یه سوال دیگه باز دوباره خیلی مطرح شد . گفتم یه توضیح مفصلی بدم. عزیزان دل. این که لیسانس دوباره یا ارشد دوباره بخونین، یک چیز کاملا رواله. یعنی خیلی از بچه ها این کارو می کنن. چیز جدیدی نیست. چون اصئلا پذیرش تو مقطع لیسانس و ارشد ساده تر از دکترا است. به خصوص اگه اوضاع معدل خراب باشه یا رشتتونو بخواین عوض کنین. این نکته ی اول بود. نکته ی دوم اینکه ، اصولا بیان و نشون دادن تمامی فعالیت های علمی و آکادمیک شما بسیار مهمه. یعنی اگه می خواین دوباره لیسانس بخونید دلیل نمیشه لیسانس اولتونو ارائه ندین. یا به خصوص در مورد ارشد دوم که هی می پرسین که ارشدمد ارائه ندم به سفارت!!! اینکارو نکنین. چون اولا آکادمیک بودنتون میه سوال. یعنی یک دوره ی علمی از زندگیتونو دارین ازش صرفه نظر می کنین. دوم اینکه با این کار ایجاد گپ تحصیلی می کنین برای خودتون که حتی اگه با نامه کاری و این چیزا پرش کنین، باز هم ارزشش از یه مقطع خوندن خوب به وضوح کمتره. پس نکنید این کارو. اصولا بار هزارم. جان بهرنگ کار عجیب غریب نکنید یا حق بهرنگ
Nach Deutschland
2015-10-07 21:36:04
یه پست خوب. از دوستم در گروه پرسش و پاسخ آلمان . سینا. قابل توجه دوستانی که خدمت نرفتن و اصل مدرک رو ندارند: آقا بعد از کلی پیگیری از وزارت علوم و دانشگاه و نظام وظیفه به اینجا رسیدم که: آقایون با پرداخت هزینه تعهد آموزش رایگان و ارایه نامه ای مبنی بر درحال انجام خدمت(از یگان آموزشی خودتون میگیرین)،میتونن اصل مدرک(دانشنامه) رو از دانشگاه بگیرن. یعنی آقایون میتونن مثلا دوماه برن خدمت،و دراین حین تعهدشون هم پرداخت کنن،بعدش با یه نامه از یگان میتونن برن دانشنامه و ریزنمرات تایید شده اشون رو بگیرن. خوبیش اینه که دیکه نقص مدرک نمیخوری و وقتی هم که پذیرشت اومد میبریش وزارت علوم،معافیت تحصیلی میخوری و بعدش از یگان خدمتت ایست خدمتی صادر میشه و بعد با وثیقه میری اونور. درضمن در این حین چند ماه از خدمتت رو هم گذروندی!تازه چون لیسانس هم هستین تایم اداری میفتین و عصرا نیتونی زبان و... کار کنی. موفق باشید
Nach Deutschland
2015-10-08 10:09:20
چند تا نکته رو در مورد آزادسازی مدرک سراسری روزانه عرض می کنم. اگه شما تو دانشگاه سراسری روزانه درس خوندین باید به ازای تحصیل رایگانی که داشتین تو ایران خدمت کنین یا اینکه به ازای هر ترم یه مبلغ مشخصی رو بپردازین. هزینه خرید مدرک بستگی داره به اینکه رشته تون تو کدوم گروه تحصیلی بوده، ورودی چه سالی بودین و چند ترم تحصیلتون طول کشیده. ورودی های قبل از سال ۸۹ هزینه خیلی کمتری رو باید بپردازن. از ۸۹ هزینه چند برابر شده. یه نکته دیگه اینکه سهمیه مناطق کنکور تو میزان تعهد خدمتتون موثره. مثلا اگه سهمیه کنکورتون منطقه یک بوده و ۸ ترم لیسانستون طول کشیده ۴ سال تعهد خدمت دارین. اما اگه سهمیه منطقه ۲ یا ۳ بودین تعهد خدمتتون دو برابر می شه. مثلا خود من که لیسانسمو ۹ ترمه تموم کرده بودم به خاطر اینکه سهمیه منطقه ۳ بودم تو مدرک موقتم ۹ سال تعهد خدمت ذکر شده بود و اگه می خواستم هزینه آزادسازی رو بپردازم باید دو برابر منطقه یک پول می دادم. این تعهد خدمت رو هم می شه با گواهی سابقه کار پر کرد هم می شه اگه فرصت دارین و بعد از تحصیلتون بلافاصله نمی خواین برین از قانون عدم کاریابی استفاده کنین و رایگان آزادش کنین. به این صورت که ۶ ماه بعد از زمان فارغ التحصیلیتون با اصل و کپی کارت ملی، شناسنامه و مدرک موقتتون به یه کاریابی مراجعه می کنین و می گین برای آزادسازی مدرکتون می خواین درخواست کار بدین و یک فرم درخواست پر می کنین. بعد از ۶ ماه که از مراجعه تون گذشت کاریابی بهتون یه نامه می ده که می برین اداره کار شهرستان و استان بهتون یه نامه خطاب به دانشگاه می ده که مدکتون رو رایگان آزاد کنن. تو تهران نیازی به مراجعه به کاریابی نیست و مستقیم می تونین به اداره کار منطقه سکونتتون مراجعه کنین و بگین برای فک تعهد می خواین اقدام کنین. روال مشخصی برای این کار تو اداره کار وجود داره. برای مشکل سهمیه منطقه هم می تونین به روابط عمومی سازمان سنجش تو کریم خان، ویلا، کوچه امانی مراجعه کنین و درخواست بدین بررسی کنن با همین درصداتون تو کنکور اون سال اگه سهمیه منطقه یک بودین می تونستین همین رشته ای که توش تحصیل کردین رو قبول شین یا نه. اگه جواب مثبت باشه نیازی نیست دو برابر هزینه رو بپردازین و مثل منطقه یک براتون محاسبه می کنن. برای استفاده از قانون عدم کاریابی برای آقایون، وقتی به کاریابی یا اداره کار مراجعه می کنین باید ۶ ماه از زمان پایان خدمتتون و زمانی که به دانشگاه برای آزادسازی مدرکتون مراجعه می کنین یک سال گذشته باشه. قانون عدم کاریابی برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی صدق نمی کنه. اما فارغ التحصیلای دامپزشکی می تونن از این امکان استفاده کنن. موفق باشین :)